Hrana 28. studenoga 2011.

Quiche od špinata i shiitake gljiva

Kis2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Orhideja Skale iz Karlovca poslala nam je recept za quiche od špinata, leće i shiitake gljiva kojeg je stručni žiri portala Zdrava Krava i Gastro.hr proglasio receptom tjedna, čime je Orhideja ušla u izbor za kuharicu jeseni

Provjeri kako sudjelovati u akciji "Kuhaj u ritmu jeseni!"

Sastojci

Tijesto:

Nadjev:

  • 30 dag špinata
  • šaka leće
  • 5 do 6 klobuka shiitake gljiva

Preljev:

Priprema:

  1. Najprije napravi tijesto. Umijesi brašno, narezani maslac i malo Alpro soya vrhnja za kuhanje. Dodaj jaje i posoli. Nježno mijesi i po želji dodaj još brašna, dok tijesto ne postane kompaktno. Umotaj tijesto u prozirnu foliju i stavi u hladnjak na minimalno pola sata.
  2. Leću operi i stavi kuhati u hladnu vodu. Pusti da se kuha 10 do 12 minuta. U međuvremenu špinatu ukloni stapke i operi listove. Shiitake gljivama klobuke nareži na listiće debljine otprilike 2 milimetra.
  3. U tavi na malo ulja nekoliko minuta poprži shiitake dok ne omekšaju. Izvadi ih iz tave i stavi na tanjur. U tavu ubaci špinat. Isprva velika količina, vrlo će brzo uvenuti. Tada u tavu dodaj shitake gljive i dobro ocijeđenu leću. Pirjaj minutu, dvije.
  4. U zdjelicu razbij jaje i razmuti ga. Dodaj Alpro soya vrhnje za kuhanje, sol, papar i Kotanyi vlasac. Sve dobro izmiješaj.
  5. Razvaljano tijesto stavi u namašteni kalup, idealno je da tijesta ostane i za rubove. Na tijesto rasporedi nadjev (špinat, leća i shiitake gljive). Na to zalij smjesu vrhnja, jaja i začina, da prekrije nadjev.
  6. Stavi u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i peci 30 minuta.

Darovi za kuharice

Kao kuharica tjedna Orhideja na poklon dobiva poklon košaricu u vrijednosti od 200 kuna od generalnog pokrovitelja akcije "Kuhaj u ritmu jeseni" Mercatora, Delimano tavu za palačinke od sponzora projekta Delimano, poklon paket Alpro soya proizvoda od sponzora projekta Alpro Soya, te od tvrtke Kotanyi poklon paket finih začina uz pregaču za kuhanje.

Uz to, ulazi u izbor za kuharicu jeseni koja osvaja vrijedne nagrade - glavni sponzor Mercator daruje poklon bon u vrijednosti od 2000 kuna, sponzor projekta Delimano daruje luksuzan Prima set Mega+ posuđa, dok tvrtka Kotanyi daruje tjedni tečaj u školi kuhanja Branka Ognjenovića.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.