Hrana 03. veljače 2012.

Martina se natječe za kuharicu zime

Martina_Kuhinja_018
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Martina Milotić iz Belavića u Istri poslala nam je svoj recept za zeleni rižoto kojeg je stručni žiri portala Zdrava Krava i Gastro.hr proglasio receptom tjedna, čime je ona ušla u izbor za kuharicu zime

Isprobaj recept za rižoto s brokulom i tunom pripremi svoj vlastiti zdravi zimski obrok, uključi se u akciju "Kuhaj u ritmu zime!" i osvoji vrijedne nagrade.

Obitelj me motivira na zdravo kuhanje

Martina Milotić (26) živi u istarskom mjestu Belavići te je apsolvent na Fakultetu ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković u Puli.

S obzirom da je majka dvije kćeri, četverogodišnje Valentine i dvogodišnje Nine, Martina većinu vremena provodi s njima, a u slobodno vrijeme voli izrađivati poklone za svoje bližnje ili ukrase za kuću.

Zbog obitelji, Martina uvijek nastoji kuhati raznoliko i zdravo.

'Suprug najviše voli meso, koje obavezno mora biti dio obroka, dok ja prednost dajem povrću', objašnjava Martina koja zimi preferira zeleno povrće, a nađe se mjesta i za piletinu ili kobasice.

Zeleno povrće jača imunitet u hladnim mjesecima

'U hladnim mjesecima konzumiramo cvjetaču i brokulu kuhane na pari i začinjene maslinovim uljem i octom. S obzirom da moje kćeri ovo povrće vole jesti i pohano, zbog njih ponekad izmijenim recept.

Često se na stolu nađu i blitvu i špinat u kombinaciji s mesom, najčešće domaćim kobasicama ili piletinom', govori Martina i naglašava kako ne voli kuhati prema tuđim receptima već radije eksperimentira i uvijek iskušava nešto novo.  

Naša kuharica tjedna najviše uživa pripremajući torte, i to uglavnom za dječje rođendane. Kako je došla na ideju za recept s kojim je postala kuharica tjedna?

'Moj recept za rižoto s brokulom i tunom nastao je zbog viška brokule u vrtu. Ako nemaš pri ruci rižu, jelo će biti jednako ukusno i ako se umjesto riže koristi tjestenina', savjetuje Martina.

Darovi za kuharice

Kao kuharica tjedna Martina je od sponzora projekta Delimano dobila tavu za palačinke, a sponzor Kvasac d.o.o. daruje joj kuharicu "Od kruha do kolača". Martinu očekuje i jednodnevni tečaj sa temom po izboru kod akademika kulinarstva Branka Ognjenovića, dok kuharica sezone dobiva petodnevni tečaj kuhanja u školi Branka Ognjenovića.

Tvrtka Pretti, generalni zastupnik Natur Compagnie za hrvatsko tržište Martini daruje poklon pakete Natur Compagnie vrhunskih proizvoda s ekološkim certifikatom koji se sastoji od kocke za juhu od povrća, instant juhe od krumpira i poriluka, instat juhe od gljiva, instat juhe od povrća, rižinog burgera Thai rižin burger India, wok rezanaca Asia krem juhe sa šampinjonima, krem juhe sa začinskim biljem i Natur Compagnie šalicu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.